diy | körömlakkos medálok


Mindig irigyeltem a Tumblr-ön és WeHeartIt-en időről időre felbukkanó különböző szépen csillogó, üvegcsealakú és cuki feliratos medálokat, amik jól is néztek ki, királylányosak is voltak, meg úgy alapvetően én is szerettem volna magamnak tudni egyet kettőt anélkül, hogy Etsy-ről rendeltem volna meg igencsak drágán.



A projektem sikeres volt, maximum 250-300 forintba került egy darab. Ami kell hozzá:


  • üvegcse
  • szerelőpálca
  • csípőfogó
  • fogó
  • körömlakk
  • ragasztó

Az üvegcsét és a szerelőpálcát én Szegeden az Attila utcai hobbiboltban szereztem be - 10 darab szerelőpálca került 130 forintba, míg az üvegcsék darabja 140 forintba.


A medálrész kialakítása egyszerű: miután kivettük a kupakot, fejjel lefelé lerakjuk. Ezután megkeressük a közepét, átnyomjuk rajta a szerelőpálcát - a talpa meg fogja tartani az egész medált. Ezután visszafordítjuk, meghajlítjuk a kellő méretre, aztán lecsípjük a felesleges drótot.


Itt jön az érdekes rész: körömlakkot kell beletölteni. Aztán vissza az üvegbe - vagy akár benne is lehet hagyni, de én sajnáltam, mert elég nagyok az üvegeim -, így az üveg belsejébe feltapad a festék. Ha egy körömlakk több réteges, itt is meg lehet várni a száradást és rávinni a következő réteget. 

Én itt a legsötétebbe a Models Own - Pinky brownját, az ezüstbe a Moyra ezüst holót, a rózsaszínbe pedig a Lovely Blink Blink Nr 11-et és a China Glaze - Pink of Me-t használtam. Természetesen ez ízléstől és készlettől függ, nekem mostanság ezek a kedvenc színeim, de mindenképpen érdemes folyós lakkot választani, hogy könnyedén ki-be lehessen öntögetni!

Ha megvan minden réteg, egy papírlapra fejjel lefelé kell fordítani az üveget teljes száradásig, ugyanis ilyenkor kijön a felesleges festék. Persze lehet normális állásban is tartani, de olyankor az aljára gyűlik, ez pedig kívülről meglátszik.

Ezután én csak annyit csináltam, hogy kinyomtattam a leendő feliratokat - pixie dust, dragon blood & mermaid tears -, kivágtam, körbeégettem és felragasztottam őket. Igazán nem nagy meló ahhoz képest, hogy mennyire fel tud dobni egy egész szettet :) Nektek van hasonló DIY holmitok?



2 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Ugye? :) Először Pinteresten futottam bele, aztán Lakkomlakkoméknál, de végül úgy voltam vele, hogy csak kirakom, mert nagyon cuki és mindig megdicsérik, mikor lifegnek a nyakamban :)

      Törlés