lakkteszt | picture polish autumn


Régebben elviselhetetlen volt számomra minden citrom- és narancssárga lakk gondolata. Még azokat a pirosakat is kerültem, amikben volt valami ilyesmi beütés - aztán egyszer csak kattant bennem valami, és elkezdtem vadul rajongani ezekért a narancsokért, sütőtökszínekért, barnákért, a Halloweenért, az egész őszért... Nem tudom, hogy miért (ha valakinek van tippje, ossza meg velem), de ezzel összhangban elkerülhetetlen volt néhány ezeknek a kritériumoknak megfelelő körömlakk beszerzése, köztük az a mai főszereplőnk, az Autumn is.

Tavaly jött ki egy blogger kollaboráció keretében, Alenának köszönhetően - amikor először láttam, csak elengedtem egy halk 'pfff' hangot és továbbgörgettem a posztot, augusztusban pedig az ujjaimat keresztbe kulcsolva csattogtam a Nailland pultjához, hogy legyen: és lett.

A külsejéről/ecsetéről a szokásos PP jellemzőkön kívül semmi újdonságot nem tudok felhozni. A lakk maga jelly scatter holo, égetett narancs színnel - és valóban egy gyönyörű, vibráló narancsvörös. Azoknak, akik szeretik ezt a színt nyáron is hordani, duplán jó választás lehet, mert eléggé élénk, már-már neonba hajlik (de szerencsére nem. Akkor sírnék, mert nem szeretem őket) :)

A lakk állaga elég folyós, kissé meg is lepett, leginkább az Escapadeshez tudnám hasonlítani a márkából. Hajlamos beleszaladni a körömágyamba, onnan meg a jóisten se imádkozza ki megfelelően... de ettől eltekintve jól terelgethető és szépen oszlik, nem foltosodik vagy szedi fel a második/harmadik réteg az előzőt; az én bénaságomért ne a lakkot hibáztassuk :D 

A swatchokon három rétegben láthatjátok - az én körömvégem bántóan fehér, ezért mindenen átkiabál. Három közepes-vékony rétegnél kevesebb sajnos nekem nem működik, de Lakkomlakkom Edina szerint két rétegben is fed, úgyhogy vastagabb rétegekkel/rövidebb körmökkel működhet is a dolog :) Igazából 4-5-6 réteg sem riasztana el ettől a lakktól. Egyszerűen semmi! Annyira ősz, hogy legszívesebben sosem mosnám le magamról, de tudjátok: akkor mi lenne a többiekkel?

Egy szó, mint száz: ha a Nailland pultja felé jártok, vessetek rá élőben egy pillantást. Nehezen fotózható, igazán jó képeket nem is találtam róla (ebből kiindulva valószínűleg nem is túl népszerű lakk), megérdemli a figyelmeteket.

Nektek van olyan szívetekhez nőtt lakk, amit mások méltatlanul mellőznek? :)

elérhető: Nailland | mennyiség: 11 ml | ár: 3690 Ft








2 megjegyzés:

  1. Pontosan ugyanígy éreztem magam a naracssárga lakkokkal, mint te. Eleve utálom a sárga minden árnyalatát, de ősszel valamiért minden vágyam egy igazi sütőtök színű lakk. Az Autumn-t is szerettem volna beszerezni, de mikor rendeltem volna sosem volt kapható, a FUN Lacquer Seductive Marmalade-jéről nem is beszélve (a másik narancs lakk, amit beszereznék). Persze most, hogy le vagyok égve a Glamour napok miatt, pont kapható mindkettő :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ne is mondd, ez a Glamour napok nagyon haza tudja vágni a költségvetést :D De szerintem lesz még novemberre is (bár az már inkább egy majdnem-karácsonyi, de amolyan Sleeping Palace hónap :D), vagy ha mást nem, kérheted karácsonyra. Én meg a Seductive Marmalade-et fogom, basszus... egy csomó másikkal együtt :D

      Törlés