reggeli rutin #1: készülődés

kép forrása: weheartit.com

Hejhó! Remélem mindenkinek kellemes a szombat délelőttje :) Én most úgy gondoltam, hogy a reggeli rutinomat osztom meg veletek. Egy kisebb sorozatfélét akarok belőle hozni, reggelikkel, uzsidobozokkal, sminkekkel és hajakkal, tehát a fontosabb, öt perces dolgokkal ^^

 Kellett idő, mire kialakítottam a komplett reggeli rutinom, hogy ne csak egy mérges emberkupacként vágódjak ki az utcára minden egyes alkalommal. Nem azt mondom, hogy így nem foghúzás felébredni, de sokkal kellemesebb, mint amúgy :)


kép forrása: youtube

Nem túl meglepő módon nálam már este elkezdődik a másnapra való készülődés. Elsőnek a ruhámat szoktam kiválasztani a kiegészítőkkel, ehhez függően készítem el ugyanis a körmeimet is egy-két napra előre: sokkal egyszerűbb reggel nem a tükör előtt állva kapkodni, hogy ez-nem-passzol-ezzel-mit-csináljak és társai. Persze beüthet a krach, hogy mégsem tetszik a kikészített [igen, ki szoktam tenni zoknival-mindennel együtt a mosógépre, hogy ezzel se kelljen vesződnöm - este két perc, reggel huszonkettő :D] ruha, de ez nálam nagyon ritkán fordul elő.

A táskámat is ilyenkor rakom össze - a ruhához kiválasztom az aktuális darabot, belerakom a másnapra kellő tanszereket és túlélőkészletet is.

kétes minőségű kép egy téli uzsidobozomból, mindenféle bagettbe tömött jósággal, mandarinnal-gránátalmával és keserűnarancsos muffinnal

A második kritikus pont az uzsidoboz. Ez nagyon ovis kifejezés, én mégis imádom :D Ez mindösszesen előre elkészített szendvicseket/egyéb ételeket, tetszőleges gyümölcsöket/zöldségeket/magokat/nasit tartalmazó doboz. Nem szeretem a szendvicseket csak úgy bedobni a táskámba, mert nem is túl esztétikus, össze is nyomódik, szét is esik... Sokkal jobban megéri egy merev falú dobozban tárolni, mert egyrészt gusztusosabb marad az étel, másrészt egyszerűen csak jobban néz ki. Persze lehet venni menet közben is mindenféle kaját büfékben, kisboltokban és minden más helyeken, de egyrészt ezek egészségesebbek, másrészt jóval olcsóbbak, és úgy gondolom, egyik sem hátrány :D A kép készülte óta én például átszoktam a mindenféle magvas ilyen-olyan kiőrlésű szendvicsalapokra és meg kell mondjam, hogy sokkal jobbak és megérik a különbséget.

Én ezeket a dobozokat a Tescoban vettem, van mindenféle méret és forma belőlük, érdemes szétnézni - nem azt mondom, hogy csodálatosak, de eddig messze a legjobbak, amiket találtam, mert a tetejük fülekkel pattinthatóak, nem csak rányomhatóak, tehát tuti nem esnek szét napközben :D
A teámat is ilyenkor készítem el: pici cukorral/édesítővel és citromlével mindenféle teákat [zöld, gyümölcsös, fekete, hell yeah]. Egyszerűen szeretem őket, az éjszaka alatt pont kellemesre hűlnek és általában egy litert viszek belőlük, így egyszer vízzel újratöltve kellemesen el lehet érni a napi folyadékfogyasztás minimumát.


Nagyjából ez a két dolog az, amit feltétlen este végzek el. Ezek után reggel az első kihívás, amivel szembesülök maga a felkelés :D De nincs szundi, vagy maximum egy. Mióta betartom, valahogy könnyebb a felkelés :D A fürdőszobai elintézendők után - mint például a szükségleteim és bevágom a lencséket a szemembe, hogy lássak is valamit - nekiállok a reggeli teendőimnek. Én még nem ilyenkor mosok fogat, de ez egyéni szokás és igény kérdése: én undorodom fogmosás után reggelizni, ezért mindig utána szoktam ^^
Itt szoktam még befújni a hajam hővédővel, letisztítani és krémezni az arcom, hogy mindkettő megszáradjon/beivódjon a bőrömre, hogy később ne kelljen erre várni.

Ezután szoktam felcsapni a gépet: mióta elromlott a telefonom, itt csekkolom az emaileket - hátha elmarad óra, tudjátok :D -, kapcsolok zenét, nézek fel FB-re reggeli közben.


kép forrása: tumblr
A következő sarkalatos pont a reggeli. Újabban a zabkásák különböző változataira szoktam rá, tényleg nagyon egyszerű őket változatosra és finomra elkészíteni - a legjobb benne pedig az, hogy amíg kis lángon néha megkeverve ott lehet őket hagyni, millió más dolgot el is lehet végezni.
Például itt vetem be az ágyamat is, mert kényelmetlenül érzem magam, ha széttúrva hagyom egész napra. Sokkal jobb úgy hazajönni a lakásba, hogy tisztaság és rend vár :) Kávé pedig? Dobd fel azt is! A teát is hagyd csak ázni, amíg mást csinálsz.





Még mindig ott tartok, hogy néha kavarok a reggelimen és még van időm: ilyenkor jön a napüdvözlet. Lenyújtja az izmokat, alapvetően kellemes és jó része a jógának, millió változatot lehet benne elérni, ez például egy három perces igencsak gyors videó, de mégis kellemes és bőven több a semminél. Higgyetek nekem, megéri!

Ha a reggelim elkészült, leülök, hogy elfogyasszam. Ez előtt én általában beveszem a vitaminokat illetve felkenem a primereket - szemre és arcra -, mert szeretek a rákerülő termékek és maga a primer közt egy kis időt hagyni. A hajvasalót is a reggeli után szoktam bekapcsolni, hogy eléggé felmelegedjen, ne langyos vassal rángassam szegény hajam ^^

Amint végeztem a reggelimmel, pikk-pakk elmosogatom az edényeket, amik kellettek hozzá - ez sem több két percnél, de ezerszer inkább most, mint délután a rászáradt ételmaradékot vakarni.

kép forrása: makeupgeek

Mindezek után már csak a smink-haj-fogmosás-öltözködés aranynégyese van hátra az elindulással együtt, ami egyáltalán nem sok, ha tudom, mit akarok.  A ruhámhoz a sminkem általában adja magát - ha nagyon szűkösen vagyok már az idővel, akkor általában az ajakhangsúlyos sminkek felé fordulok, az nálam mindig sokkal gyorsabban kész van, mint egy szemhangsúlyos. Természetesen ezekből is hozok majd posztot a későbbiek folyamán ^^

Ha tehát megnézitek, az egész szervezés kérdése: az egész rutinom nem több egy óránál, de az, hogy egyes lépéseket áthelyeztem - mint például az arcápolás és hajelőkészítés, egy csomó időt spóroltam meg és lett helye olyanoknak is, mint a reggeli vagy a rendrakás. Remélem hasznos volt ez a poszt és a folytatásai is azok lesznek, addig is meséljétek el: milyen a ti rutinotok? ^^


2 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszett a reggeli rutinod, bárcsak én is ennyi mindenre tudnék időt fordítani :) Főleg a zabkása készítés és a jóga tetszik. Én a reggelimet a munkahelyemen fogyasztom el, ami általában szendvics, reggeli átmozgatás meg futás a busz után :D Mozogni csak munka után, estefelé van időm, de jó lenne hozzád hasonlóan legalább egy napüdvözletet beiktatni a reggeleimbe, frissebben indulnék :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, én egy csomó minden mást tőled tanultam - egészséges ételek, Norbi dvd-k -, szóval nagyon örülök, hogy tetszett és hasznosnak találtad ^^
      A busz után futás is alkalmazott ébresztőmódszer nálam is, de a zabkása+jóga összesen nem több 5-10 percnél, szerintem nagyon megéri ^^ Remélem sikerült majd beiktatnod :))

      Törlés