yankee candle review #4


Cosy by the fire: "Gyömbér, szegfűszeg és narancs enyhén fás aromája a kandallóban ropogó tűz és a mellette elfogyasztott forró ital emlékét idézi fel."

Sajnos nekem tőle semmiféle kuckós hangulatom nem támad, az illat leginkább citrusos és friss. Nyoma sincs benne a fűszereknek, eléggé elszomorított, mert nagy reményeket fűztem hozzá :/ Közepesen erős és viszonylag tartós illat.


elérhető: Yankee Candle | ár: 450-7190 Ft

Cinnamon Stick: "A fűszeres fahéj és a szegfűszeg erőteljes jellege alkotja meg ezen illat igazi zamatát."

A klasszikus fahéjillat - tavaly is elhasználtam már belőle egyet-kettőt, legtöbbször ötvözve a Vanilla Cupcake-kel, instant karácsonyt csinál a kettő együtt. Igazi zamatos fahéjillata van, egyszerűen imádom - elég erős, de én 250 grammos kiszerelésben veszem a fahéjat és simán elfogy, így kitűnik, hogy függök tőle jóformán :D Abszolút újravevős.


elérhető: Yankee Candle | ár: 450-7190 Ft

Sparkling Cinnamon: "A fahéj-rúd fűszeres, ünnepi illata meghintve egy kevés szegfűszeggel."

Ha valaki evett már Starbucksból kicsi, fahéjas frissítő cukorkát, eddig és ne tovább: ennek pont ugyan olyan illata van. Azok számára, akik nem találkoztak még ezzel a túlárazott-de-minden-grammja-arany cukorral, akkor elárulom, hogy ez a mennyek fahéjas ajándéka és sokkal frissebb, mint a Cinnamon Stick, de elég hasonlóak. Nem tudnék dönteni a kettő közül és szerencse, hogy nem is kell :D


elérhető: Yankee Candle | ár: 450-7190 Ft


Honey Glow: "Ezen édes illat kellemes és magával ragadó kisugárzása megteremti a tökéletesen nyugodt légkört otthonában."

Nem tudom, hanyadik tartom ez ebből az illatból, de abban biztos vagyok, hogy nem az utolsó. A tart leírása nem mondd el semmit arról, hogy mit várhatunk tőle, csak a neve árulkodik, de az sem írja le igazából: én személy szerint a mézet nem érzem ki belőle, inkább karamelles-kinti csípős levegős-kissé férfias tónusokat. Nagyon erős tart - nem egy Shea Butter, de volt arra példa, hogy el kellett fújnom alatta a gyertyát. Viszont abszolút imádás van köztünk ^^


elérhető: Yankee Candle | ár: 450-7190 Ft

Egyptian Musk: "Az elragadó pézsma illata egy csipetnyi vaníliával és cédrusfával."

Nem úgy, mint ezzel... Az üzletben még tetszett az illata, de itthon meggyújtva túlságosan erős, túlságosan édes és túlságosan parfümös volt. Egy keleti Douglasben éreztem magam (és én nem bírom a Douglas üzletekre jellemző állandóan erős parfümszagot) tőle, ami unszimpatikussá tette számomra az egészet. Ez alatt is el kellett fújnom a mécsest, de nem azért, mert kellemesen elég volt az  illatból, hanem túl sok :/ Csak akkor venném újra, ha fizetnének érte :D


elérhető: Yankee Candle | ár: 450-7190 Ft



2 megjegyzés:

  1. Na vettem viaszokat... :D A cosy by the fire tipikus csillagszóró illatú, igaz én szaglás után vettem nem a leírás alapján. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csillagszóró? Na majd megnézem ennek tudatában is :D

      Törlés